A tapasztalt dohányosok számára az asztali szivarvágók használata fontos része a prémium szivar előkészítésével járó rituálénak, mivel a rossz vágás könnyen tönkreteheti azt.
Miért kell vágni kell a szivart, hogy bőséges és sima nyílást hozzon létre a dohányzáshoz anélkül, hogy károsítaná a szerkezetét. A vágásnak tehát határozottnak és tisztának kell lennie, de bizonyos tekintetben azért finomnak is. Ha befektet a jó minőségű asztali szivarvágóink egyikébe, akkor azok elvégzik a munkát Ön helyett, és biztosítják, hogy a szivar élvezetére összpontosítson.
Van néhány egyszerű dolog, amire szüksége lesz, ha egy jó szivart szeretne élvezni - egy fantasztikus szivarra, egy öngyújtóra és természetesen egy megbízható asztali szivarvágóra.
A kínálatunkban kapható bármelyik asztali szivarvágót is választja, az garantáltan erőt sugároz majd az irodájában vagy a férfi barlangjában. Egyetlen borotvaéles pengével és könnyen használható mechanizmussal úgy vághatja a szivarokat, mint egy profi.
Némelyikük pedig még egy kényelmes kis fiókot is tartalmaz a szivar levágott végéhez, így nem kell aggódnia, hogy a helyiség minden pontjából össze kell gyűjteni a levágott darabokat, csak vegye ki a kis fiókot, és dobja ki a tartalmát a szemetesbe.
Hogyan vágjon szivart az asztali szivarvágókkal: lépésről lépésre
Ez minden, amire szüksége van ahhoz, hogy megtanuljon profi módon szivart vágni.
A szivar “sapka” helye
A “sapka” a szivar végének azon darabja, amelyre összpontosítania kell a vágást. Az azonosítása gyakran elég nyilvánvaló, ez a levél lekerekített része. Általában egy kicsit össze van ragasztva, hogy támogassa a csomagolást az egész szivar összetartásában.
A vágásnál fontos, hogy csak ezt a területet vágja le, mivel minden nagyobb vágás tönkreteheti a borítólevelet és a dohányzás élményét is egyben.
Végezzen sekélyebb vágást, és hagyjon inkább rajta egy keveset a “sapkából”, mert ez segíthet egyben tartani a borító levelet és ezáltal a szivart.
A “sapka” megnedvesítése
A legtöbben egyből a szivarvágót használják, egyes profik azonban a szájukkal megnedvesítik a sapka részt a vágás előtt.
Ez nem döntő lépés, de segíthet valamivel simább vágást készíteni, ha a levél túlságosan száraz. A túl száraz levelek ugyanis még a piacon kapható legjobb szivarvágóval is megakadályozhatják a tiszta és határozott vágást.
A szivar vágása
Most, hogy tudja, hol kell elvágni egy szivart, itt az ideje, hogy belecsapjon a lecsóba. Papíron egyszerűnek tűnhet, de bizonyos készségeket igényel.
Az igazság az, hogy amikor megvágjuk a szivart, egyetlen mozdulattal távol vagyunk a tökéletes vágástól. A legtöbb szakértő szerint a legjobb módja annak, ha hagy egy kicsit a sapkából, és magabiztosan vágja a szivart a kívánt eszközzel.
Ha elsőre nem sikerül, ne ijedjen meg. Ennek a tevékenységnek a megtanulása egy kis időt vesz igénybe, és egyszerűen tapasztalatot kell szereznie azáltal, hogy újra és újra megteszi, hogy kialakuljon az a bizonyos „érzés”. Amikor ez megtörténik, minden típusú szivaron a legtisztább vágást tudja majd végrehajtani.
Egy extra tipp: tisztítsa rendszeresen a vágóját
Egy elhanyagolt szivarvágó soha nem teszi lehetővé a tiszta vágást. Amikor a penge éle tompulni kezd, próbálja meg megtisztítani, vagy szükség esetén cserélje ki a vágót. Nem számít, melyik utat választja, fontos, hogy amikor csak teheti, kerülje a tompa vágó használatát.
Segítségre van szüksége? Itt vagyunk
Nem biztos abban, hogy melyik vágót vásárolja meg? Nem talál jó lehetőségeket? Segítségre van szüksége a szivarokkal kapcsolatban? Semmi gond, forduljon bátran szakértő kollégáinkhoz, akik segítenek Önnek.