Gróf Degenfeld

Gróf Degenfeld

A Gróf Degenfeld család több mint százötven éves hagyomány alapján 1994-ben élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát. A borok készítése során a természet szeretete, a hagyományok tisztelete és a modern technológia ötvözése vezérli őket. Főborászuk kezei alól a borvidék vezető szőlőfajtáit – a furmintot, hárslevelűt és sárgamuskotályt – tiszta stílusban bemutató fajtaborok, valamint tokaji édes borkülönlegességek kerülnek ki.


ORGANIKUS SZŐLŐTERMESZTÉS
Boraikhoz a szőlőt és az aszúbogyót a Mád határában és Tarcalon levő történelmi dűlőkről szüretelik. A 35 hektáros ültetvényeik 2009 óta ellenőrzött bioművelésben részesülnek. A talaj szerkezetének javítását és a tápanyag utánpótlást saját komposzttelepükről biztosítják. A birtok ültetvényeinek gerincét a borvidék három fő fajtája (furmint, hárslevelű, sárgamuskotály) adja, de a három kiegészítő fajtából (kövérszőlő, zéta, kabar) is rendelkeznek fél-fél hektárral.


ASZÚ KÉSZÍTÉS
A világ legmunkaigényesebb borát készítik, gyakorlatilag közel ötszáz éve változatlan, egyedülálló technológiával. A botrytis által termelt különleges zamatokat tartalmazó, a nap és szél által töppedt bogyókat egyenként, kézzel szedik. Egy-egy ember naponta, a kiemelkedő évjáratokban 20-25 kg-ot tud összegyűjteni. A bogyókat erjedő alapborban áztatják, préselik, majd magyar tölgyfa hordóban érlelik a tökéletes harmónia elérése érdekében. Az így készült kortalan csoda, az aszúbor, akár több évtizeden át ad maradandó élményt a fogyasztójának.

Az Ön bevásárlókosara még üres!