Weninger Pincészet

Weninger Pincészet

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”

Jellemző szőlőfajták: cabernet franc, cabernet sauvignon, furmint, kékfrankos, királyleányka, merlot, pinot blanc, pinot noir, syrah, zweigelt,

Éves termelés: 90-110.000 palack

Borkészítés: Biodinamika elvei szerint. (Rudolf Steiner) Szűretlen, derítetlen borok, érlelési idő 16-24 hónap, 225 l-es, 500 l-es barrique-ban.


Az Ön bevásárlókosara még üres!