A rum a cukornád levéből vagy melaszból erjesztett ital, alkoholtartalma 38-60%. A rum szó valószínűleg a cukor latin nevéből (saccharum) származik. Az első rumlepárlás a 17. században történt Karib-szigeteki cukornádültetvényeken. Az ültetvényeken dolgozó rabszolgák rájöttek, hogy a cukorkészítés egyik melléktermékét, a melaszt alkohollá lehet érlelni. Később ezeket az italokat lepárolták, így megnőtt az alkoholtartalma és megszületett a valódi rum.
Az elbeszélések szerint a rum Barbadosról származik. De mára a világ számos pontján készítik-e nemes italt. A rum mennyei kiegészítője lehet a szivarok ízeinek és aromáinak.
Rumok párosítása
A szeszes italok kategóriánk alatt felvázoljuk az italok és szivarok párosításainak alapjait, követve a jól bevált praktikákat, a rum és a szivar esetében, mi így választanánk a kedvenc szivarunk mellé egy íz világban hozzá illő italt. Természetesen mindenki számára más és más ízek a kedveltek, ezért érdemes kísérletezni a különböző rum és szivar párásításban. Egy ilyen utazásra szeretnénk mindenki meginvitálni az ízek és aromák csodálatos világába.
Sötét rum - testes, ízben gazdag szivarokhoz, édes és füstös jegyekkel.
Fűszeres rum - közepesen testes szivarokhoz, amelyek fűszeres és fás jegyeket kínálnak számunkra.
Könnyű rum - kisebb méretű szivarokhoz, gyengédebb és lágyabb ízekkel.
Jelenleg nincsenek termékek ebben a kategóriában.