Vylyan Pincészet

Vylyan Pincészet

-Hisznek abban, hogy a borok minőségét döntően a szőlő határozza meg. Szép bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni, hiszen a házat is az alapoknál kezdjük építeni.
-Hisznek a természetben, egymásban és önmagukban. Minden tudásuk és hitük itt ölt testet. A kezdetektől fogva a lehetséges legjobb borok készítését tűzték ki célul. A Vylyan címkét viselő borok mögött tudásuk legjava a garancia, hiszen jól tudjuk, a bizalom nagyon nagy érték.
-Hisznek abban, hogy mindaz a törődés, szeretet és gondoskodás, amit „beletesznek” a borba, az a bor fogyasztójánál is megjelenik.


A borvidéken általános pincemodellel szemben mi a kisharsányi Fekete-hegyen, szőlőterületeik szívében alakították ki a birtok központot – ezzel is kifejezve a termőhelyhez, szőlőültetvényekhez való kötődésüket. Kezdetektől fogva a villányi termőhely jegyeit hordozó, a lehető legszebb borok készítését tűzték ki célulA régi idők tudását az új idők kihívásainak megfelelően fogalmazták újjá, így természetes, környezetbarát megoldásokat alkalmaznak a szőlőben. A 1992 és 2004 között telepített, 120 hektáros, déli, dél-keleti tájolású, 7000 tőke/hektár sűrűségű ültetvényeiktől visszafogott mennyiséget (átlagos terhelés 40 hl/ha) és szép, érett termést várnak.


"Szüretről szüretre a szőlő és az évjárat sajátosságait szem előtt tartva alakítjuk borkészítésünket, állandó „receptúránk” nincs. Nevelgetjük a szőlőt, mint a gyermeket, segítjük abban, hogy kiteljesedhessen. A szüretkor beérkező szőlő többszöri válogatáson megy keresztül. Az érlelés magyar és francia tölgyfából készült 225 literes hordókban, valamint 15 gyönyörű ászokhordóban történik. Fajtától és évjárattól függően a vörösborok 12-18 hónapot hordóban töltenek, majd minimum 3-4 hónapos palackos érlelés után kerülnek ki a pincéből."


Az Ön bevásárlókosara még üres!