Csordás-Fodor Pincészet

Csordás-Fodor Pincészet

Csordás Fodor Pincészet

A Csordás Fodor Pincészet családi vállalkozás, tulajdonosai Csordás Sándorné Fodor Piroska és fia, dr. Csordás Sándor. Családjuk közel 10 hektáros területen több generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Az ültetvények folyamatosan újulnak. Juhfarkot, Olaszrizlinget, Furmintot, Chardonnay-t, Traminit, valamint Kékfrankos szőlőfajtákat termelnek. A borok markánsan tükrözik a somlói borra jellemző íz és illatjegyeket: gazdag mineralitás, magas extrakt tartalom, hangsúlyos savgerinc és magas alkohol, ami egyedülállóvá és hosszan eltarthatóvá teszi őket.  A  metszést,  a zöldválogatást, a szüretet  hagyományosan, nagy szakértelemmel , kézzel végzik. A  szőlő feldolgozását,  a szedést követően 1-2 órán belül elkezdik. A mustot  ülepítés  után hűtőtartályokba teszik, ahol lezajlik az irányított erjesztés.  Ezt  követi a tölgyfahordós érlelés és végül az optimális időben történő palackozás. Évente körülbelül 25000 palackot állítanak elő.

A boraikat a Nemzeti Borkiválóságok Program keretében  fehérbor kategóriában 2015-ben és 2016-ban is négy csillaggal értékelték, valamint  a Prestige Reserve Budapest borklub aranyérmét is elnyerték.



Az Ön bevásárlókosara még üres!