Menü
Kosár

Boveda párásító használata

Boveda forradalmasította, a szivar rajongók számára a szivar tárolást, hogy hogyan tárolják és ezáltal még jobban élvezzék szeretett szivarjaikat. Bovedával szemben számtalan más fajta párásító van a kínálatban, de egyikük sem képes ilyen szintű kényelmet és precizitást nyújtani a szivarok párásításában. A Boveda 2-irányú páratartalom-szabályozással áll a rendelkezésünkre és nincs semmi több tennivalónk, hogy megvédjük a szivarjainkat a kiszáradástól és a penésztől, csupán behelyeznünk a szivar tartó dobozunkba, vagy utazó humidorunkba.


- Hogyan kell használni:

Nem kell semmilyen más párásító vagy desztillált víz, zselék vagy kristály, semmi más csak a Boveda! Kiválasztjuk, hogy milyen szintű páratartalomra van szükséges vagy megfelelő a számunkra, eltávolítjuk a védő fólia az átlátszó csomagolást és már aktívan készen is áll a használatra. Egyszerűen helyezze a Bovedát a humidorjába, és zárja le a fedelét, ennyire egyszerű.

Miért érdemes még a Bovedát használni:

Megvédi a cukrokat és olajokat, amik veszélyben vannak az ingadozó páratartalom miatt, ha nem figyelünk és gondoskodunk róluk a szivarok lassan elveszítik az illóolajokat és az ízeket, aromákat. A Boveda segítségével megtudjuk őrizni a szivargyárak mestereinek munkáját, akik szakszerűen keverik a jobbnál jobb dohány fajtákat, és finoman, tökéletesen kiegyensúlyozzák a szivarokban lévő dohány ízeit, aromáit.

Stabilitás:

A Boveda pontos és precíz a  páratartalom-szabályozásban és automatikusan helyreállítja és fenntartja a páratartalmat bármilyen típusú szivar tárolóban, legyen az egy asztali humidor, humidorszekrény, vagy utazó humidor. Ha kevés a páratartalom a Boveda leadja a nedvességet ezáltal felemeli a páratartalmat, ha túl magas akkor felveszi és magába szívja a párát.



Milyen különböző Boveda párásítok léteznek és melyik mire használható:

A Bovedával tárolt szivarokkal teljesen új dimenziók nyílnak meg előttünk az ízek csodálatos világában. A Boveda által szabadalmaztatott összetétele természetes sót és vizet (sós vizes oldatot) tartalmaz a pontos relatív páratartalom (RH) biztosításához. Négy különböző páratartalom közül választhatnak a szivarosok:

- 65% ha a szivarokat hosszabb ideig szeretnénk tárolni akár évekig akkor ezt ajánljuk, a penésznek az ilyen páratartalomnál esélyen sincsen. Mielőtt rászeretnénk gyújtani egy finom több éven keresztül érlelt szivarra csupán annyi a tenni valónk, hogy a szivart vagy szivarokat áthelyezzük egy másik tárolóba amiben magasabb a pára tartalom 69% vagy 72%. A szivarok itt pár nap alatt vissza nyerik a nedvesség tartalmukat és tökéletes állapotban lesznek a fogyasztásra.

- 69% az a Boveda csomag ami 69% páratartalmat biztosít azoknak a szivaroknak amiket a napi vagy heti rendszerességgel fogyasztunk, mivel a szivar tárolás számára a 68 és 72 % közötti páratartalom a legideálisabb ezért létezik ebből a fajtából egy 72%-os párásító csomag is, ez ugyan azt a célt szolgálja mint a 69% annyi kivétellel, hogy ennél kicsivel magasabb lesz a szivarunk nedvesség tartalma azok számára akik ezt jobban kedvelik, illetve a szivar egy kicsivel lassabban fog égni.


Egy kis plusz infó! A Boveda azt javasolja ha üvegtetejű a szivar tárolónk akkor és van egy kiválasztott érték amit szeretnénk elérni akkor válaszunk egy magasabb páratartalmat biztosító csomagot, mert az üvegtetejű humidorok nem tartják meg annyira a páratartalmat mint a teljesen zárt társaik - viszont dekoratívak :)


- 75% ezt a páratartalom szabályzó csomagot azoknak a szivarosoknak ajánljuk akiknél például a tél folyamán a fűtés miatt nagyon száraz lesz a levegő ilyenkor bizony a humidorban is érdemes ezt a párásítót használni, hogy a kedvenc szivarjaink tovább élvezhessék a tökéletes körülményeket amit mi biztosítunk számukra, de ezt meg is fogják hálálni amikor kézbe vesszük
őket. Ez a Bovedát minden olyan szivaros számára is ajánljuk ahol például folyamatosan használatban van a klíma mert mint tudjuk az szárítja a levegőt.


- 84% Boveda Seasoning Kit 84%-os párásító új vagy régen használt szivardobozokhoz, humidor beavatáshoz. Ezt a párásító csomagot nem arra találták ki, hogy a minden napi használatban legyen mert ahhoz túl magas a páratartalom amit biztosít. A 84% Boveda humidor párásítóval a régen vagy még egyáltalán nem használt új humidorunk páratartamát tudjuk beállítani/bepárásítani. Ez a folyamat a legtöbb szivaros számára a szivarozás legmacerásabb része és erre használható Boveda Seasoning Kit.



Minden Boveda párásító csomag több fajta méretbe rendelhető, természetesen a Humidorshop kínálatában is rendelhető, minden ami a Boveda nemzetközi kínálatában is megtalálható.

Milyen szivargyárak ajánlják a Bovedát egy nagyon rövid felsorolásban:
- Oliva Cigars
- Tatuaje Cigars
- Arturo Fuente Cigars
- Montecristo Cigars
- Rocky Patel Cigars


De itt még nem értünk a végére a Boveda egy nagyon sok oldalúan használható dolog és kedves olvasóink elöl mi ez nem szeretnénk eltitkolni :)

Akkor lássuk mihez lehet még használni:


- 32% csomagoláshoz olyan dolgokhoz ahol fontos, hogy nem érje túl sok nedvesség a tartalmat.



- 32% és 49% hangszerek tárolásához

Mire használhatjuk a Boveda párásító csomagot ha valamilyen fából készült hangszeren játszunk és miért fontos ez? Megfelelő páratartalom-szabályozás nélkül a fából készült hangszereknek a hangzása nem olyan amilyenek lennie kellene, de akár még tökre is mehetnek! Alakjuk és az illesztések megóvása érdekében a hangszereket stabil, 45-55% relatív páratartalom mellett kell tárolni. A nedvesség ingadozása a fa kitágulását vagy zsugorodása okozhat károkat, ezek által a hangszerek hangzása sem lesz olyan mint amit elvárhatnánk de akár tönkre is mehetnek. Ne kockáztasson feleslegen! Csak a Boveda által szabadalmaztatott kétirányú páratartalom-szabályozó csomag képes arra, hogy ha kevés a nedvesség akkor azt leadja, ha pedig túl sok akkor ezt magába szívja és ezáltal biztosítja az ideális körülményeket.  A Boveda segít megelőzni hogy a fa megvetemedjen vagy repedések keletkezzenek az illesztéseknél, és ez által sokkal kevesebb időt fog a kedvenc gitárunk a szervizben tölteni, evvel időt és pénzt is spórolva nekünk. Mivel a Boveda semmilyen karbantartást nem igényel, ezért a kedvenc hangszerünk mindig használható lesz. A Boveda szabadalmaztatott kétirányú páratartalom-szabályozása megkönnyíti a fából készült hangszerek védelmét. Ezeket a hangszereket 45% és 55% relatív páratartalom között kell tárolni. A Boveda kiküszöböli a hőmérséklet által történő nagy mértékű, ingadozásokat a relatív páratartalomban. A Boveda 49%-os relatív páratartalmon stabilizálja a doboz belső klímáját amiben a hangszerünket tároljuk.


Hogyan működik a Boveda:

Minden Boveda csomag belsejében tiszta víz és természetes sók oldata található egy szivárgásmentes tasakban. A tasak fokozatosan biztosítja a vízgőzt/párát vagy pedig felszívja a felesleges nedvességet, hogy a gitárt körülvevő környezetben az ideális 49%-os relatív páratartalmat biztosítsa. Boveda önállóan dolgozik, és 2-5 hónapig használható, ez éghajlatonként és évszakonként változhat. A Boveda használatával sokkal könnyebb lesz az életünk mint az hagyományos gitár párásító eszközökkel. Nem kell hozzá vizet adni, nincsen szükségünk szivacsra egyszerűen csak használni kell! Csak tegye a Boveda csomagokat a gitár vagy hegedű tokjába, és csak akkor kell őket majd cserélni amikor elhasználódtak, ilyenkor már nincsen bennünk nedvesség és úgy mond törni lehet őket ilyenkor kell cserélni.


De lássuk ez hogyan működik a gyakorlatban:

Chrisnek egy hangszer boltja van és neki ez a tapasztalata: "egy vásárló visszahozott egy új gitárt az üzletünkbe, és arra panaszkodott, hogy nem megfelelően van hangolva. Kiderült, hogy a húrláb teljesen kiszáradt. Néhány napig párásító kamrába kellett helyezni a gitárt, hogy újraélesszük. Ezt követően már újra hangolni sem kellett"


Mi történik ha nem megfelelő a páratartalom:

- Ha túl alacsony: ez esetben a gitár lassan kiszárad, a fa fokozatosan összezsugorodik és ezáltal a tető lassan megsüllyed magával húzva a húrokat is. Mivel más módon nem képes csillapítani a feszültséget, a fa elreped.


- Mi történik ha túl magas páratartalom: a túl sok nedvességnek kitett gitárok lassan elkezdenek megdagadni. Amikor elérik határaikat, az illesztések elengednek, a húrláb elválik a tetőtől, a húrnyomás vagy túl magas ( ilyenkor a tető megdagad), vagy túl alacsony lesz (ilyenkor nyak hátrafeszül).


Chris legrosszabb karácsonya: Tavaly télen az ünnepek alatt, Chris üzletében a szobapárásító pár napig nem volt feltöltve. Ugyanakkor az épületben egy kicsit megemelkedett a hőmérsékletet, ezzel tovább szárítva a levegőt. Amikor Chris visszatért az ünnepek után az üzletbe, négy csellót és két basszust gitárt talált csúnya repedésekkel az illesztéseknél. Ébresztő szólalt meg egy hang Chris fejében ez így nem mehet tovább!


De Chris gyakran lát hasonló károkat az általa értékesített vagy bérbe adott hangszereken, amikor nem tartják őket megfelelően párásítva. "Néha még akkor is, ha az iskolának van párásítója van a zenekari teremben"

De ezt valószínűleg mindenki tudja, hogy a baj megelőzése mindig olcsóbb mint amikor már ez bekövetkezett! Egyes esetekben egy hangszer javítása ugyan annyiba kerül mintha vennénk egy újat, pedig ez megelőzhető ha gondoskodunk a megfelelő védelemről és tárolásról.

De napjaikban sok zenész hasonlóan mint Chris is megtalálta megoldást, hogy hogyan tudja megvédeni a drága hangszereit a régimódi műanyag párásítók vagy gumitömlők nélkül. Azt mondta: "Imádom az akusztikus hangszereket, de nem szeretem az állandó csatát, hogy megbizonyosodjak arról, hogy a szivacsok nem túl szárazak, vagy nem túl nedvesek és nem csöpög bele a víz." De ezek a napok már a múlt, mert felfedezte a Boveda kétirányú páratartalom-szabályozót.

- A Boveda használata rendkívül egyszerűvé teszi az életemet - mondta Chris. - Csak helyezd be Bovedát a Boveda tasaktartó mindkét oldalára. Az egyik tasaktartót rakjuk a hang lyukba, a másikat pedig hagyjuk a gitáron. A Boveda automatikusan leadja vagy felszívja a nedvességet, és fenntartja az ideális relatív páratartalmat.



- 58 % és 62 % orvosi kannabisz és kender tárolásához

Hogyan és miért használják fel a Cannabist a gyógyításban és mi köze ehhez a Boveda párásítónak: a Boveda egy páratartalom-szabályozó és termékfejlesztő cég, amely globálisan együtt működik az élelmiszeriparral, a gyógyszeriparral és a gyógynövényeket gyártó/termesztő cégekkel. Egy bizonyos típusú, a kenderből - latinul Cannabis (ejtsd kannabisz) fajokból - kinyert hatóanyagokat évezredek óta alkalmazzák a gyógyításban és ebből készítenek különféle gyógyászati készítményeket mint például olajokat krémeket, de a gyógyászat is használja például az epilepszia tüneteinek a mérséklésében, a mentális zavarok enyhítésében, az Alzheimer-kór vagy az asztma, és rák kezelésében is, illetve a menstruációs fájdalmak oldásában. Ezeknek a jótékony hatásoknak a felhasználásához szükségesek az úgynevezett kannabinoidok vagy másképpen nevezve terpének. Itt található egy pár terpén ami mellé leírjuk, hogy melyiknek mi a hatása és mire használják fel:


- Myrcene
A leggyakoribb kannabisz-terpén a mircén.  Nyugtató hatású, ez a terpén különféle törzsekben található meg.

- Linaloll
Virágos és kellemes illatú, a linalool a levendulában is megtalálható, és népszerű az aromaterápiában. A nyugtató hatása miatt alkalmazzák.

- Pinene
A tűlevelű fákban is megtalálható woodsy pinene elősegíti a mentális éberséget. A szakértök gondolják, hogy ez a leggyakoribb terpén  az egész 
világon ami a természetben előfordul.

- Béta-Kariofilen

A kariofillén az elsődleges terpén, amely hozzájárul például a fekete bors fűszerességéhez, emellett a szegfűszeg, a komló, a rozmaring, a bazsalikom is tartalmazza és a kannabisz egyik fő terpénje. Ennek az egyik fajtája a béta kariofillén amit a gyomor és bélrendszeri rendellenességben szenvedők számára használnak fel.


- Humulen
A humulint a természetben főként szegfűszegben, bazsalikomban, komlóban és kenderben található. Az aromája nagyon földes és fás, összehasonlítva más fűszerkeverékkel. De ezt megtalálhatjuk az Ipa sörben is mert humulin a komlóban is jelen van és ez adja például a sör ízének az egyik jellemző aromáját. Ezt a terpént főleg a gyulladáscsökkentő hatása miatt alkalmazzák.


- Terpinolene
Az egyik legtöbbet használt kannabisz terpének tekinthető, a gyógynövényillatú terpinolén
terpént főleg a fájdalom csillapító hatása miatt használják.

- Limonene
Limonén terpének kifejezetten citrus illata és aromája van, kissé édes, mégis fanyar és keserű. Nem meglepő, hogy a limonént leggyakrabban legmagasabb koncentrációkban a citrusfélék héjában találjuk meg. A limonén egy széles körben felhasznált terpén, parfümökben, háztartási tisztítószerekben, élelmiszerekben és gyógyszerekben is megtalálható.


Ezek a terpének az olajokban találhatóak meg amiket a kender tartalmaz ezek viszont elvesznek vagy jelentősen csökkenek amennyiben a kender veszít a nedvesség tartalmából. Az orvosi kannabisz esetében a légmentesnek látszó tárolókban akár 31% is elveszhet akár 1 hét alatt is ha nem megfelelő a páratartalom! Az orvosi felhasználású Cannabis más mint amit a "füvesek" használnak ennél a CBD (kannabidiol) tartamának van jelentősége ennek van gyógyító hatása. A THC tartalom az amitől „betépve” érezzük magunkat mert hallucinogén, amikor marihuánát szívunk, vagy azt tartalmazó ételeket fogyasztunk. Az orvosi kender nem tartalmazza a THC-t vagy csak minimális nem észrevehető mennyiségben. Az itt található információk tájékoztató jellegűek és az esetleges elírásokért nem vállalunk felelősségetEzeknek a termékeknek nem vagyunk a szakértői, viszont úgy gondoltuk, hogy mivel a Humidorshop.hu a Boveda Magyarországi partnere ezért tájékoztató jelleggel készítünk egy ilyen leírást. 


THC tartamú kender használatát nem javasoljuk senkinek, viszont a természetes gyógymódokat támogatjuk és ezen növények tárolásához javasolt a Boveda használata.



- 65%  és 69%  aszalt és szárított gyümölcsök tárolásához

Őrizze meg hosszabban az élelmiszerei a minőségét és takarítson meg pénzt! A csomagban lévő Boveda védi a termékek minőségét és növeli azok eltarthatóságát. Állítsa meg a minőség romlását! Milyen különböző élelmiszerekhez használható?


- Kávé

Itt olyan tapasztalatok találhatóak amiket nem mi magunk találtunk ki hanem olyan vásárlok akik már használják a Boveda párásító csomagot és ők írják le a személyes észrevételeiket szerintünk ez a leghitelesebb.

A Boveda segíti a kávémat frissen tartani "Meglepődtem, amikor kávéval teszteltem a Bovedát. Szeretem a kávét és gondoltam próbára teszem. Az ízek és aromák sokkal tovább megmaradtak. Az első és utolsó kávém között sem éreztem különbséget. Korábban a nem megfelelő tárolás miatt vesztett némi ízt, aromát a kávém, de ennek vége! :) Nem hiába használják ezt például a szivarosok is :)


- Szárított vagy aszalt gyümölcsökhöz!

A Boveda segítségével mindig frissen tudjuk tartani, ezt az egészséges snackeket is. Tökéletesen frissen tartja a mazsolánkat, aszalt barackot, szilvát, áfonyát és minden más földi jót!




- 69% barna cukor és fűszerek tárolásához


- Barna cukor

A Boveda tökéletes megoldás barna cukorhoz is. A Boveda 60-grammos, 69% relatív páratartalmú csomagja tökéletesen működik barna cukornál. Nem ragad össze, tökéletesen kezelhető marad és ez fontos, mert tudjuk, hogy minden a részletekben rejlik, de szerintük ezt az állítást a kedves olvasó már számtalanszor tapasztalta a saját bőrén is.


- Szárított fűszerek és gyógynövények
Tartsa a szárított fűszereket és gyógynövényeket frissebben, hogy hosszabb ideig élvezze, ízlelje azokat az aromákat és ízeket amivel a természet minket megajándékozott. A Boveda a 8 grammos 69% relatív páratartalmú csomagot ajánlja a fűszerekhez. Ezt valószínűleg már mindenki tapasztalta aki használ fűszereket (tegye fel a kezét az aki nem) például a friss petrezselymen illata és a szárított sajnos nagyon messze állnak egymástól.


- Pattogatott kukorica

Te is szeretsz otthon mozizni? Tartsad frissen a magokat, pattanásra készen. A Boveda a 60-grammos, 69%-os  relatív páratartalmú csomagját ajánlja ami kétirányú páratartalom-szabályozással segíti, hogy mindig lehessen friss popcorn az otthonodban. 




- Hogyan használjuk a Bovedát:

Miután elhelyezettünk egy Bovedát a tároló edényben vagy tasak belsejében és bezártuk a fedelet, a relatív páratartalom stabilizálódni kezd, és megvédi a tartalmat a száradástól. Ennyi a tenni valónk egyszerű és biztonságos! Az élelmiszerekre semmilyen káros hatása nincs a Bovedának. Biztonságosságát az FDA hagyta jóvá. (Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer engedélyeztetési Hivatal. Az Egyesült Államokban az FDA engedélye nélkül egyetlen élelmiszer és egészségügyi termék sem kerülhet forgalomba. Teljes nevén: Food and Drug Administration)


- Mire kell figyelnünk ha a Boveda csomagot használjuk:
A Bovedát közvetlenül a termékek tetejére is teheti, vagy akár bele is keverheti bármibe, egyszerűen vegye ki a fóliából és a barna zacskót helyezze bele (azt nem szabad kibontani) az végzi a dolgát
legyen az szivar vagy szárított gyümölcs vagy bármi más aminél van jelentősége, hogy mennyi nedvességet tartalmaz.


- De mire is kell ez esetben figyelni?

Hogy mindig legyen otthon tartalék :) A Boveda 2 évet garantál a termékeire ezáltal ha többet veszünk mint amennyi okvetlenül szükséges akkor sem kell aggódnunk, hogy esetleges tönkre menne és mivel a HumidorShop.hu a magyarországi forgalmazója a Bovedának ezért nálunk és a viszonteladó partnereiknél garantáltan mindig jó minőséget fog kézhez kapni!