Desszert borok vagy édes borok
Előállításukhoz többféle technikát ismerünk. A legismertebb, amikor a szőlőt késleltetve szüretelik, ilyenkor a szőlőszem szinte már mazsolává töpped össze a szőlőtőkén. Mivel nagyon sokáig hagyják fent a szőlőt a tőkén, túlérik és a cukortartalma is magasabb lesz. Ezt kihasználva a borászok egy igen édes, de mégis kiegyensúlyozott bort tudnak készíteni belőle. De a természetes édes borokat egytől egyig el lehet készíteni kiváló minőségben, úgy hogy vendégeink máskor is vissza akarjanak térni hozzánk. Legyen szó aszúról, szamorodniról, késői szüretelésű desszertborról vagy jégborról. Ezeket a borokat az édes szájú ínyenceinknek ajánljuk.
Az édes borok vagy bor különlegességeink tökéletesek egy finom vacsora után, vagy akár kiváló társak is lehetnek egy finom szivar vagy pipa társaságában.