Rosé bor

Rosé bor

Rosé bor

A rosé bor, nem rozé szőlőből készül, de nem is vörösbor meg fehérbor összeöntésével készül, hanem kék szőlőből készítik úgymond fehérboros eljárással. De akkor lásuk ez mit is jelent pontosan: ez azt jelenti, hogy a kékszőlőt szüret után bogyózzák és pár óráig hagyják a héjon ázni (a vörösbornál a héjon ázás több hétig el tarthat), mivel a színanyag a szőlő héjából oldódik ki. Ezután préselik és feldolgozzák, az ezt követő folyamatok pedig megegyeznek a többi bor készítésnél alkalmazott eljárásokkal. Magyarországon jellemzően fahordós érlelés nélkül palackba kerülnek a rose borok, így őrizve meg a friss, gyümölcsös jegyeket. Ebből kifolyólag a magyar rosékat kevés kivétellel fiatalon egy éves kora előtt érdemes fogyasztani, mivel idővel elveszíti azt a frissességét, ami miatt szeretjük. A szivarokhoz általában a Rosé típusú borok nem igazán passzolnak, de nyáron a 36 Celsius fokos hőségben ki tudna nemet mondani egy jéghideg rosé fröccsnek!


Mutat:
Rendezés:

Rozé - száraz rosebor - Demeter pincészet

Rozé 2020 - Könnyű száraz reduktív technológiával készült rosébor, az Egri borvidékről. 2020-es évjá..

1.880Ft
Nettó ár: 1.480Ft