Kristinus Borbirtok

Kristinus Borbirtok

TALAJ,NAP,HOLD,CSILLAGOK

Hitvallásuk az, hogy csak a tápanyagban és humuszban gazdag, élő és egészséges talaj adhatja a legjobb alapanyagot. A birtok életének minden területén törekednek arra, hogy a lehető legkisebb ökológia lábnyommal létezzenek és dolgozzanak - a természet részeként. Minden döntésükben a fenntarthatóságot helyezik az első helyre, olyan apró részletek esetében is, mint a palack súlyának kiválasztása, a megújuló energiaellátás alkalmazása, a házi kovászos kenyér készítése vagy akár az egyszer használatos műanyagok elhagyása. Úgy érzik, hogy ez a jó irány, örömmel indulnak el rajta és ezzel nincsenek egyedül. :)

VINIFIKÁCIÓ

Területeiket 2018 vége óta teljes mértékben a biodinamikus szemlélet kritériumai szerint művelik. Ez nem mást jelent mint, hogy a szőlőt és az azt körülvevő teljes környezetet egységes egészként kezelik, mely nem elválasztható egymástól. Ebben a rendszerben fontos a területek biodiverzitása, ahol minden élőlény és mikroorganizmus a saját szintjén kiemelt szerepet játszik. A biodinamika elveinek megfelelően - akárcsak az embereknél - a tünetek kezelése helyett törekednek a lehető legerősebb immunrendszer kialakítására a szőlőben.

BORKÉSZÍTÉS

Ahogy a szőlőben úgy a pincében is törekednek a legkevesebb beavatkozásra. Azon dolgoznak, hogy a talaj és az éghajlat tulajdonságai a lehető legjobban érvényesülhessenek a szőlőben, ezáltal a borok valósan tükrözzék a terroirt. Az itt végzett munka számukra a természettel való együttműködésről szól, melynek célja, hogy a lehető legjobb minőségű borok kerüljenek palackba. Úgy érzikk, hogy ebben az esetben visszatérni az alapokhoz előrelépést jelent, így többek között olyan borkészítési eljárásokat is alkalmaznak, mint például az ősi pezsgőkészítési technológia, a pétillant naturel, vagyis PET-NAT.

Az Ön bevásárlókosara még üres!